Spajanje kompanija Fijat Krajsler i Pežo do kraja marta sledeće godine

Kompanije Fijat Krajsler i PSA Pežo potvrdile su danas napredak ka potpunom spajanju, kako bi se stvorila četvrta na svetu po veličini kompanija po proizvodnji automobila, a završetak spajanja očekuje se do kraja marta 2021. godine.
Spajanje kompanija Fijat Krajsler i Pežo do kraja marta sledeće godine
Foto: Pixabay
Spajanje italijansko-američke sa francuskom kompanijom dogovoreno je prošle godine, a sa ciljem da se stvori proizvođač automobila koji može da se suoči s izazovima strožih propisa o emisijama gasova i prelaska na nove tehnologije, prenosi AP.
 
Kako se navodi, nova kompanija zvaće se Stelantis. Odbori dve kompanije potpisali su prekogranične uslove sporazuma koji će omogućiti grupi PSA da proda manji udeo u francuskom dobavljaču automobila Faurečia
 
PSA trenutno drži udeo od 46 odsto. Datum završetka spajanja je u skladu sa prvobitnim vremenskim okvirom, uprkos uticaju pandemije korona virusa.
 
Nova kompanija imaće kapacitet da proizvodi 8,7 miliona automobila godišnje, odmah iza Folksvagena, alijanse Reno - Nisan i Tojote.
  • Ranko

    30.10.2020 11:24
    Mda Pežo ne valja pa su zbog toga kupili Opel, Sitroen, Fijat i Krajsler. Da, da, ne valja. Zna Srbin najbolje.
  • Toma

    30.10.2020 10:32
    evo ih vw
    pasatlije i golfadzije stizu da nam objasne kako francuska i italijanska kola nista ne valjaju.
  • pa i nije

    29.10.2020 16:31
    neka šteta
    uostalom kakvi su pežo auti, njbolje je prikazano u nekad veoma popularnoj seriji Kolumbo, sa Piter Folkom, pa Kulumbo kakv je bio sav ofucan u onom mantilu, scenaristima nije bilo dovoljno pa su mu i prikačili onaj ofucani pežo s03 kabriolet, eto kakvi su to "automobili". E mlađahni "strčnjaci"..... ko i ovi sa vlasti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.