Nokia gasi do 10.000 radnih mesta u naredne dve godine

Finska telekomunikaciona grupa Nokia saopštila je danas da planira da ukine između 5.000 i 10.000 radnih mesta u naredne dve godine kako bi smanjila troškove i povećala ulaganja u istraživačke aktivnosti.
Nokia gasi do 10.000 radnih mesta u naredne dve godine
Foto: Pixabay
Kompanija je navela da očekuje da će troškovi restrukturiranja i drugi rashodi iznositi od 600 do 700 miliona evra do 2023. godine, javlja Rojters.
 
Nokia istovremeno očekuje da će restrukturiranje baze troškova biti smanjeno za oko 600 miliona evra do kraja 2023, pri čemu predviđa da će polovinu uštede ostvariti već 2021. godine. Te uštede bi trebalo da nadoknade povećana ulaganja u istraživanje i razvoj i buduće kapacitete, kao i troškove vezane za rast plata, dodali su iz kompanije.
  • Dragan

    18.03.2021 10:24
    Eh
    Dok drugi sa razlogom gase radna mesta,mi čuvamo radna mesta bez razloga.U svetu izgubiš posai ništa strašno je je velika i potražnja za radnicima.Evo u Hrvatskoj traže građevince koji će raditi na ibnivi zgrada u Zagrebu.Već sada rade ukrajunci, albanci iz Albanije i sa Kosova.Ali se traži još jer moraju iskoristiti donaciju EU do kraja aprila.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Koja država EU je najzaduženija?

Javni dug zemalja Evrozone je na kraju četvrtog tromesečja 2023. godine pao sa 89,9 odsto u prethodnom kvartalu na 88,6 odsto, objavio je Evrostat.

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.