Prijava za 60 evra od 28. aprila do 15. maja

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici set predloga zakona iz oblasti finansija, među kojima su, kako je saopšteno, i zakonska rešenja o novčanoj pomoći građanima za ublažavanje posledice pandemije kovida19 u iznosu od 60 evra, kao i o dodatnoj pomoći za privrednike i najugroženije sektore i kompanije.
Prijava za 60 evra od 28. aprila do 15. maja
Foto: 021.rs
Na sednici je usvojen Predlog zakona o Privremenom registru punoletnih državljana Srbije kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti kovid19.
 
"Ovim predlogom zakona uređuje se način na koji će biti napravljen i vođen Privremeni registar punoletnih državljana kojima će biti uplaćena novčana pomoć. Iznos od 60 evra, odnosno dva puta po 30 evra, moći će da dobiju državljani Srbije koji su punoletni na dan stupanja na snagu navedenog zakona, koji imaju prebivalište na teritoriji Srbije, poseduju važeću ličnu kartu i koji se prijave za uplatu novčane pomoći u skladu sa ovim zakonom", navodi se u saopštenju.
 
Punoletni građani, kako se dodaje, moći će da se prijavljuju za uplatu novčane pomoći u periodu od 28. aprila do 15. maja ove godine, i to elektronski preko portala Uprave za trezor ili telefonskim putem, preko kontakt centra.
 
Korisnici penzija, primaoci novčane socijalne pomoći i lica u zavodu za izvršenje krivičnih sankcija neće morati da se prijavljuju, već će se njima pomoć uplatiti bez podnošenja prijave. Isplate će početi u maju i u novembru, navodi Vlada.
 
Danas je usvojen i Predlog zakona o izmenama Zakona o utvrđivanju garante šeme kao mera podrške privredi za ublažavanje posledica pandemije i Predlog zakona o utvrđivanju druge garantne šeme kao mera dodatne podrške privredi usled produženog negativnog uticaja pandemije kovida 19.
  • Bojana

    27.04.2021 07:47
    Uplata 30€
    Kad pocinje sutra ujutru za prijavljivanje 30€.?
  • Samo Ja

    08.04.2021 22:30
    Poštovani g Dragane
    A to da Hrvatska daje 300€ svakome,ja još nisam dobila
  • snezana

    01.04.2021 08:23
    A
    gospodine Dragane a vi u Hrvatsku po tu blagodet i tamo ostanite,kada vam je njihovo bolje od ovoga sto daje Srbija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.