PKS: Od sutra identifikacione kartice za posrednike u prometu nepokretnosti

Privredna komora Srbije od ponedeljka, 10. maja pokreće novu uslugu izdavanja identifikacionih kartica posrednicima u prometu i zakupu nepokretnosti, kako bi se povećala zaštita na tom tržištu.
PKS: Od sutra identifikacione kartice za posrednike u prometu nepokretnosti
Foto: Pixabay
"Uvođenje ID kartica kao nove usluge Privredne komore Srbije je važan korak u primeni zakonskih rešenja donetih na inicijativu naših članica, profesionalizaciji poslovanja gotovo dvesta posrednika u prometu nepokretnosti sa oko hiljadu agenata i uvođenju više reda i sigurnosti na srpskom tržištu nekretnina - i za kupce i za prodavce", naveo je u saopštenju Predsednik PKS Marko Čadež.
 
On je ukazao da je uređeno i sigurno tržište nekretnina važno ne samo za građane Srbije i kompanije koje koriste agencijske usluge, već je i deo slike Srbije kao investicione i poslovne destinacije za kompanije iz sveta, koje svoje poslovanje na ovom tržištu najčešće počinju upravo obezbeđivanjem poslovnog prostora.
 
Predsednik Grupacije Damir Borić kaže da će identifikacione kartice povećati prepoznatljivost onih koji posluju legalno i u skladu sa najvišim stepenom profesionalnih standarda, što će doprineti smanjenju sivu ekonomiju.
 
Posrednici u prometu i zakupu nepokretnosti će podnositi zahtev za izdavanje identifikacione kartice na portalu ePКS, uz prethodnu registraciju kvalifikovanim elektronskim sertifikatom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.