Čačansko voće ponovo može na rusko tržište

Izvoz voća iz čačanskog kraja na rusko tržište od danas je ponovo dozvoljen, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića.
Čačansko voće ponovo može na rusko tržište
Foto: Pixabay
Na rusko tržište se najviše izvoze jabuke, breskve, nektarine i šljive, navodi predsednik udruženja voćara "Čačanska jabuka" Nebojša Jovanović.
 
Dodaje da je prema njegovim saznanjima do prestanka izvoza voća na rusko tržište poslednji put došlo krajem prošle sezone zbog pojave truleži na plodovima. 
 
Ranije se na rusko tržište izvozilo od 50 do 60 odsto jabuka iz ovog kraja, dok je ostali deo prodavan na lokalnom tržištu, u Crnoj Gori i delom u Severnoj Makedoniji.
 
Inače, udruženje voćara "Čačanska jabuka" okuplja 24 proizvođača voća u čačanskom kraju koji u svom vlasništvu imaju više od 120 hektara zasada pod raznim voćem, gde je jabuka najzastupljenija.
  • Milenko M.

    10.07.2021 15:22
    -
    120 hektara je 1,2 kvadratna kilometra. Mislim da samo Novi Sad ima veće zasade ringlova.
  • Piško

    10.07.2021 11:11
    ...
    120 hektara zasada jabuke, izvozna velesila!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija