Matijevićeva mlekara "Dana" prestaje sa radom

Mlekara "Dana" u Vrbasu, koja je u većinskom vlasništvu grupacije Matijević, prestaje sa radom.
Matijevićeva mlekara "Dana" prestaje sa radom
Foto: Pixabay
To je za N1 potvrdio Zoran Matijević, suvlasnik Industrije mesa "Matijević", navodeći da problem postoji već nekoliko godina, jer mlekara radi sa gubitkom.
 
Radnicima će, ističe, biti ponuđeno angažovanje na drugom radnom mestu ili otpremnina - u zavisnosti za šta sami opredele. 
 
"Namera je da mlekara u budućnosti nastavi sa radom, ali u ovom momentu najoptimalnije rešenje jeste prestanak njenog rada", poručuje Matijević.
 
Prethodno je Lokalna alternativa Vrbas saopštila da je kompanija Matijević agrar pre više od mesec dana postala većinski vlasnik Mirotin grupe, u čijem sastavu posluje i Mlekara "Dana", kao i PP "Sava Kovačević".
 
Oni su naveli da to ne bi bilo sporno da se nije pojavila informacija o tome da mlekara prestaje sa radom, kao i da se planira gašenje farme, koja takođe posluje u sastavu PP "Sava Kovačević".
 
U saopštenju se navodi da je radnicima ponuđen je prelazak u maloprodajne objekte kompanije “Matijević”, kao i u njihovu klanicu na Rumenačkom putu u Novom Sadu.
  • Darko

    29.09.2021 15:33
    Istina
    Istina je da ima 3 tone sira na lageru, istina je da ima minus 32 miliona ali potrazivanja i lager su oko 50 miliona i to je samo u Srbiji manjak. Istina je da je već poklao oko 150 steonih krava i verujem da to neko od gore vidi sve i da svakog nagradi onako kako je zasluzio.
  • Sveto

    29.09.2021 01:03
    racunanje
    1989 god. opstina Vrbas je imala 17.000 zaposlenih. A na kraju 2021 opstina Vrbas ce imati 1000 zaposlenih. Nesto drugo unistava Opstine poput ove, a to nije Matijevic.
  • Misha

    28.09.2021 22:25
    Godinama je u problemima, a on je kupio pre nešto više od mesec dana da bi je zatvorio?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija