Šef Tvitera: Hiperinflacija će promeniti sve - desiće se uskoro

Suosnivač Tvitera Džek Dorsi smatra da će inflacija u Sjedinjenim Američkim Državama eskalirati i da će se stvari znatno pogoršati.
"Hiperinflacija će promeniti sve. To će se uskoro dogoditi u SAD-u, pa tako i u svetu", napisao je Dorsi na Tviteru, povodom rasta potrošačkih cena u SAD, koji je blizu 30-godišnjeg maksimuma.
 
U SAD vlada sve veća zabrinutost da bi taj problem mogao da bude još veći nego što su kreatori monetarne politike očekivali, prenosi CNBC.
 
Predsednik Federalnih rezervi Džerom Pauel je priznao u petak da će inflatorni pritisci "verovatno trajati duže nego što se ranije procenjivalo", napominjući da bi mogli da potraju i sledeće godine.
 
 
Lider američke centralne banke je dodao da očekuje da će FED uskoro početi da povlači vanredne korona mere podrške privredi, za koje kritičari kažu da su podstakle rast inflacije.
 
Poznati ekonomista Nuriel Rubini, koji je stekao nadimak Dr. Doom zbog svojih predviđanja u vezi sa ekonomskom krizom 2007. godine, u članku iz jula ove godine najavio je velike ekonomske probleme. Ukazuje na to da razvijene zemlje i tržišta u nastajanju ulaze na nepoznatu teritoriju sporog rasta i visoke inflacije u kombinaciji sa ekstremnim nivoima zaduženosti. Ceo tekst pročitajte na OVOM LINKU.
 
Osim što nadzire društvenu mrežu koja ima 206 miliona aktivnih korisnika dnevno, Dorsi je snažan zagovornik bitkoina. On je naveo da "Skver", platforma za obradu debitnih i kreditnih kartica čiji je Dorsi suosnivač, želi da uđe u rudarenje ove kriptovalute. "Skver" već poseduje izvesnu količinu bitkoina i omogućava trgovanje njima.
  • Dete rock'n rola

    27.10.2021 16:38
    Što se tiče hiperinflacije ameri zaostaju za nama trideset godina. Jadnici.
  • D

    27.10.2021 10:25
    .
    E sad, zbog njih koji žive u ekonomskoj fantaziji, sprdajući se sa monetarnom politikom decenijama, živeći "američki san", patiće pola planete. Opet zbog njih neka sranja.
  • misko

    25.10.2021 14:45
    ko razume shvatice
    Nema besplatnog rucka, sve sto je dato pod plastom ,,helikopter pare,, vraticemo desetostruko kroz inflaciju, to zna svako ko ima IQ veci od broja cipela. Jedini problem je taj sto je davanje bilo jednokratno a uzimanje ce biti dugorocno-stalno. A posle jos kazu da je sve ovo nastalo ,,slucajno,, nije naravno sve su unapred smislili kako da OPLJACKAJU narod i spasu krupni kapital koji je bio uzdrman.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.