Telenor podiže cene: "Razlog za promenu je rast troškova celokupnog poslovanja"

Usluge Telenora poskupeće od 9. decembra, obavestila je kompanija svoje korisnike.
Telenor podiže cene: "Razlog za promenu je rast troškova celokupnog poslovanja"
Foto: 021.rs
Korisnicima je u ponedeljak stiglo obaveštenje o poskupljenju.
"Hvala vam na dosadašnjem poverenju. U želji da nastavimo sa transparentnim i otvorenim odnosom, obaveštavamo vas da smo doneli odluku o povećanju cena nasih usluga od 9. decembra, u proseku oko 6,93 odsto", navodi se u poruci.
 
Kako se navodi u obaveštenju o promeni cena na sajtu Telenora, ova kompanija "već 15 godina korisnicima pruža superiornu uslugu". 
 
"Razlog za promenu je rast troškova celokupnog poslovanja, nastao zbog rasta cena proizvoda i usluga na tržištu, kao i uvoznih komponenti. U znak zahvalnosti na dosadašnjem poverenju, rešili smo da prilikom promena cena, tačnije 9.decembra, sve naše postpejd korisnike paketa za govorni saobraćaj, kako pravna, tako i fizička lica, obradujemo sa dodatnih 10GB internet saobraćaja u nacionalnoj mreži koji vam važe narednih šest meseci", dodaje se.
 
Cenovnik usluga možete da pogledate na OVOM LINKU.
 
U Nacionalnoj organizaciji potrošača Srbije navode da potrošači koji nisu saglasni sa povećanjem cene imaju pravo na raskid ugovora bez plaćanja penala ili bilo kog drugog oblika naknade štete.
 
"Ugovor se obavezno raskida slanjem obaveštenja o raskidu u pisanoj formi. U obrazloženju za raskid obavezno se navodi da se ugovor raskida u skladu sa članom 107. Zakona o elektronskim telekomunikacijama budući da je operator jednostrano izmenio uslove ugovora odnosno cenu kao najbitniji element i to na način koji nije u korist pretplatnika", poručuju u NOPS-u.
  • realno

    19.11.2021 19:08
    dobro je
    A1 je smeće ako nisi u urbanoj sredini, čim se zađe van gradova onda nemaš telefon. MTS ima pokrivenost al su pred bankrotom. Životariće i dalje na našim leđima. Telenor je za sad jedina opcija al mu je ostalo samo ime i dosadašnja infrastruktura. Nema ulaganja više i biće prodat prvom prilikom kad se ušminkaju bilansi. A onoliki kanc u AC na NBG košta novaca ...
  • Vrlo prosto rešenje

    10.11.2021 08:18
    Prelazim kod A1 operatera.
  • Djoka

    09.11.2021 23:23
    To i nije Telenor, od Telenora imaju samo ime, jos uvek. Cim su u vlasnistvu investicionog fonda, gledaju se samo pare. Cene idu gore da bi se ispunila obecanja investitorima, a ne zbog troskova poslovanja….Taman ce se u novu godinu uci sa visim prihodima, divota

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.