Doneta uredba o maksimalnoj ceni hleba "Sava"

Vlada Srbije danas je donela Uredbu o maksimalnoj ceni hleba od brašna tipa 500 poznatog kao "Sava", koja je ograničena na 46 dinara.
Doneta uredba o maksimalnoj ceni hleba "Sava"
Foto: Pixabay

Ministarka trgovine Tatjana Matić kaže da je to urađeno kako bi se obezbedilo snabdevanje tržišta ovim hlebom i kako ne bi došlo do većih promena njegove cene.

Matić je novinarima rekla da je zabunu izazvao podatak da su neki pekari, pre svega sa juga Srbije, koji su, kako je navela, inače poznati po nižim cenama hleba, povećali neke cene, pre svega proizvoda od brašna.

"Maloprodajna cena hleba 'Sava'ubuduće neće moći da pređe 46 dinara. Bez obzira na poremećaje na tržištu, pre svega kada govorimo o cenama pšenice, Srbija ima dovoljno zaliha i obezbediće i dodatnu intervenciju iz Republičkih robnih rezervi od 30.000 tona pekarima i mlinarima kako bi ova cena ostala stabilna", naglasila je ministarka.
 
Dodala je da će ako bude potrebe Republička direkcija za robne rezerve, reagovati dodatnim količinama a to, kako je istakla, u ovom trenutku nije neophodno.
 
Ministarka Matić je navela da je Unija pekara Srbije saglasna sa ovim merama Vlade Srbije i da je upravo ona dogovorila ovakve korake na jutrošnjem sastanku, nakon čega je Vlada Srbije donela uredbu.
 
Podsetila je da je vezano za maksimalnu cenu hleba "Sava", Vlada Srbije poslednju uredbu ovog tipa stavila van snage pre dve godine kada je maksimalna maloprodajna cena bila 46,5 dinara. Pre toga, kako je navela, na snazi je bila uredba po kojoj je ta cena iznosila 48,8 dinara.

Teme

cene
  • Aleks

    12.11.2021 11:47
    A gde može da se kupi hleb Sava? U Beogradu?
  • obrni okreni

    10.11.2021 08:34
    Nije problem cena hleba. Treba da je 100 dinara, jer seljak ne treba da bude siromasan. Problem je sto minimalna penzija i plata treba da su 500+ evra.
  • Lebac

    10.11.2021 08:03
    Suvi
    46 rsd..a vekna od 200 grama..ni za poparu bez masti..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija