EPS: Zaštitili smo privredu od poskupljenja struje

Elektroprivreda Srbije je saopštila da je zamrzavanjem cene za kupce na komercijalnom tržištu u jeku najveće energetske krize zaštitila opstanak privrede.
EPS: Zaštitili smo privredu od poskupljenja struje
Foto: 021.rs
"Dok cene električne energije na berzama u regionu 'divljaju' i premašuju i 200, pa čak i 300 evra po megavat-satu, država i EPS su srpskim privrednicima obezbedili stabilnu cenu energije na nivou njihovih prethodnih ugovora pre krize", ističe se u saopštenju.
EPS je u reagovanju na izjavu biznismena i predsednika Poslovnog udružnja "Privrednik" Zorana Drakulića da njegova kompanija plaća struju po 2,7 puta većoj ceni nego pre, naveo da to nije tačno.
"Privreda Srbije nije oštećena odlukama EPS-a, naprotiv, a nije oštećen ni privrednik Drakulić koji mora da je neobavešten ili zlonameran", navodi se u saopštenju.
 
Dodaje se da su, kako bi zaštitili privrednike, "predsednik Srbije i Vlada Srbije doneli odluku o produženju važenja starih cena električne energije".
 
"Cena koju pominje Drakulić bi bila na tom nivou, kao i svuda u svetu, da nema odgovorne politike države koju on neargumentovano kritikuje", naveo je EPS.
 
U saopštenju je objašnjeno je da EPS posluje na otvorenom tržištu električne energije u Srbiji kao samo jedan od 63 licencirana snabdevača i svaki kupac može da izabere od koga će kupovati energiju.
 
"U vreme najveće energetske krize gradjani i privreda Srbije imaju najjeftiniju struju i stabilno snabdevanje. To je omogućeno zahvaljujući stručnjacima i zaposlenima u EPS, jer i u takvim uslovima EPS modernizuje postrojenja i gradi nova", navodi se u kompanijskom saopštenju.
  • G pen

    29.12.2021 16:29
    Koje privrede? Ovi povlasceni zbirovi nisu privreda.
  • Rade

    05.12.2021 18:09
    Pekić
    U pravu je Drakulić , već dva meseca dobijamo fakture sa duplo većom cenam ,EPS - laže kao i obično.
  • šumar

    03.12.2021 17:26
    poskupljenje struje za privred
    Gospodin Drakulic je u pravu kada kaže da je za privrdu poskupela struje je i mopja firma dobla veći račun gde je kilovat za komercijalno snabdevanje povećan sa 6.7 na 11.07 dinara, a onda sve ostalo u računu je povećano otprilike za 20%.
    Iz EPSA stižu lažni odgovori ali tu su računi koji potvrdjuju ovo što sam rekao prethodno o povećanju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija