Boing u gubitku zbog problema s modelom 787

Kompanija Boing je objavila da je zabeležila gubitak od 4,16 milijardi dolara u četvrtom tromesečju, zbog visokih troškova izazvanih problemima u proizvodnji jednog od njenih najprodavanijih aviona.
Boing u gubitku zbog problema s modelom 787
Foto: Pixabay (ilustracija)
Ovog proizvođača su dodatna kašnjenja u isporuci njegovog mlaznog aviona 787 i nadoknade avio-kompanijama koje još čekaju da dobiju avione koštali 3,5 milijardi dolara.

Kompanija je takođe saopštila da će problemi sa modelom 787 povećati ceh za još dve milijarde dolara neočekivanih proizvodnih troškova, što je duplo više od ranije projekcije.

Isporuke novih aviona 787 su obustavljene u maju 2021. zbog proizvodnih nedostataka na letelici, uključujući pukotine na spojevima karbonskih kompozitnih panela na trupu aviona. 
 
Boing nije uspeo da nađe rešenja za otklanjanje nedostataka koja bi zadovoljila Federalnu upravu za vazduhoplovstvo.
  • DrKadzija

    02.02.2022 10:19
    A gubici MAXa?
    Kako se 787 sastavljao u više fabrika po USA, kad je opao interes za isti ugasili su valjda 2 pogona, i sad se čeka u nedogled. Nije takodje najjasnije koje su mu falinke našli, jer su odmah od početka počeli sa adekvatnom obradom pri farbanju kompozitne strukture, za razliku od Airbusa koji su morali da izmisle nešto "originalno" pa sad lagano prizemljuju A350 kojima puca i ljuspa se farba. Najveći Boeingov promašaj je bio sa modelom MAX, i tu nema oporavka, šteta koja je nanešena biće zauvek. Najveća greška je što su poverili izrade softwarea Indijskim firmama i to bez adekvatne kontrole od nezavisnih stručnjaka, a za to su bili blagovremeno upozoreni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija