Jutjub i Fejsbuk zabranili ruskim medijima da zarađuju od reklama

Jutjub je juče zabranio ruskom državnom mediju RT i drugim ruskim kanalima da dobijaju novac od reklama, koje se emituju uz snimke ovih medija.
Jutjub i Fejsbuk zabranili ruskim medijima da zarađuju od reklama
Foto: Pixabay
Sličnu odluku ranije je doneo i Fejsbuk, nakon ruske vojne intervencije u Ukrajini.
Jutjub je, pozivajući se na "vanredne okolnosti", naveo da će privremeno zaustaviti mogućnost nekoliko kanala da stiču zaradu na Jutjubu.
Kako je precizirao, to se odnosi i na nekoliko ruskih kanala koje se dovode u vezu sa nedavno objavljenim sankcijama, kao što su sankcije Evropske unije, prenosi Rojters.
 
Plasman reklama na Jutjubu u velikoj meri kontroliše sama platforma.
 
Oglasila se i društvena mreža Tviter, koja je saopštila da je upoznata s tim da je pristup Tviteru ograničen nekim ljudima u Rusiji i poručila da radi na tome da sajt bude bezbedan i pristupačan.
  • Лиманац

    27.02.2022 17:51
    Лицемери
    Америчка демократија и слобода говора.
  • Иги

    27.02.2022 09:09
    Уф, Руси су после оваквог потеза готови.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija