Rusiji i Belorusiji zabranjen pristup sredstvima EBRD-a

Odbor guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj suspendovao pristup Rusije i Belorusije finansijskim sredstvima i ekspertizi EBRD-a, saopšteno je danas iz te banke.
Rusiji i Belorusiji zabranjen pristup sredstvima EBRD-a
Foto: Pixabay

"Odbor guvernera EBRD-a odobrio je preduzimanje strogih mera protiv Ruske Federacije i Belorusije nakon invazije na Ukrajinu. Zvanična suspenzija pristupa Ruske Federacije i Belorusije resursima Banke treba da stupi na snagu odmah. To znači da neće biti novog finansiranja projekata ni aktivnosti tehničke saradnje ni sa jednom od te dve zemlje", navodi se u saopštenju te finansijske organizacije.

EBRD takođe zadržava sva prava da obustavi ili otkaže dalju isplatu sredstava za postojeće projekte, dodaje se.

Ovaj međunarodni kreditor je ranije objavio da je u procesu zatvaranja svojih stalnih kancelarija u Moskvi i Minsku.
 
Rusija je članica EBRD-a od 1992. godine. Banka je zaustavila ulaganja u ruske projekte 2014. godine, nakon što su EU i SAD uvele sankcije Moskvi zbog pripajanja Krima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija