Ovo su nove cene goriva za narednih sedam dana

Nova maksimalna cena evro dizela, narednih sedam dana, biće 202 dinara, dok će evro premijum BMB 95 koštati 180 dinara, objavilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.
Ovo su nove cene goriva za narednih sedam dana
Foto: 021.rs
Nove cene - iste kao i nedelju pre, važiće do sledećeg petka, kada će ministarstvo objaviti nove iznose maksimalnih maloprodajnih vrednosti za ove dve vrste goriva.
Podsetimo, Vlada Srbije propisala je način kako se utvrđuje maksimalna cena ova dva goriva na benzinskim pumpama, a primena ove uredbe produžena je do kraja maja, uz izmene koje se odnose na zaradu benzinskih pumpi kojima je omogućena za dinar veća marža.
Tako sada najviša maloprodajna cena evro dizela, prema uredbi, može da prosečna veleprodajna cena ovog derivata uvećana za sedam dinara.
 
Isti način obračuna važi i za maksimalnu cenu evro premijuma BMB 95 - prosečna veleprodajna cene ovog derivata na teritoriji Srbije uvećana za sedam dinara.
  • Dragan

    14.05.2022 08:14
    Ah
    Još podići cene za građane ove jadne teritorije.Alo za čega vam služe noge ?U Stokholmu decenijama ljudi hodaju nema kola,parkinga.Kola samo za van gradska ili poslivne stvari.Zato podržavam još povećanja cena a i tkzv narod se ne buni,a i čistiji će biti vazduh.Pa bolesni Srbin i u wc ide kolima.
  • Garica

    14.05.2022 07:34
    Ima se...
    Ko kaže da su cene goriva visoke? Pa Vučić će na inauguraciju u Smederevu vući bulumentu od ko zna koliko stotina ljudi, a sigurno neće ići peške ni autobusima (on će ići helikopterom, ostali škodama, mercedesima, BMW-ima, a pratnja u džipovima) koliko će se tu goriva potrošiti... moglo bi se zasejati pola njiva u Bačkoj...
  • Ahab

    14.05.2022 07:25
    "novosadjanin", ajde ti lepo u rikverc sto rece preCednik-u Loznicu, Sabac ili Mitrovicu.
    Friziderko prijatelje,
    NEMOJ nas vise braniti,
    Brigom ces nas SARATNITI!
    Nema spasa, lobotomirano krezubo stado je prezuBcilo.
    Sve sto valja ili je pobeglo ili pomrlo, saka jada normalnih skriva se ko prasad po Teheranu, a reciklirani radikalski banditi pogane sve cega se dohvate tako da kamen na kamenu vise ne stoji.
    Plate africke, cene svajcarske.
    Ziveli!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.