Mekdonalds odlazi iz Rusije

Američki lanac restorana brze hrane Mekdonalds saopštio je da je pokrenuo proces prodaje svog biznisa u Rusiji nakon 30 godina poslovanja u toj zemlji, a zbog napada Moskve na Ukrajinu.
Mekdonalds odlazi iz Rusije
Foto: Pixabay
Ova kompanija je još u martu zatvorila sve svoje restorane u Rusiji, uključujući i onaj na kultnoj lokaciji na Puškinovom trgu.
U okviru potpunog izlaska sa ruskog tržišta, Mekdonalds predviđa otpis nenovčane imovine u iznosu od oko 1,2 milijarde do 1,4 milijarde dolara.
"Humanitarna kriza izazvana ratom u Ukrajini i nagla promena nepredvidivosti poslovnog okruženja naveli su Mekdonalds da zaključi da dalje vlasništvo nad preduzećem u Rusiji više nije održivo", navodi se u saopštenju kompanije.
  • Stole

    17.05.2022 10:09
    Ne znam kako ce sad opstati..
  • Драган

    17.05.2022 09:08
    epazdanebi@sbb.rs
    Надам се само да је оно "ZауVек" истина. Те Америчке протуVе би требало протерати и иZ Србије - "ZауVек".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.