Poljoprivrednici: Cenu proizvođaču diktiraju monopol hladnjačara i izvoznički lobi

Savez poljoprivrednih proizvođača Zapadne Srbije ocenio je da je situacija u poljoprivredi "nikad lošija" i da su, kako navode, ugroženi malinari ali i mlekari, stočari i ratari.
Poljoprivrednici: Cenu proizvođaču diktiraju monopol hladnjačara i izvoznički lobi
Foto: 021.rs (arhiva)

U dopisu upućenom premijerki Ani Brnabić navodi se da resorno ministarstvo "uopšte ne zanima rad poštenog srpskog seljaka ili ih zanima kroz interes stvaranja monopola i podrške hladnjačarima, klaničarima i mlekarama". 

"Da li je normalno da proizvođač maline i kupine ima akontnu cenu za istu i do šest meseci, da ne zna po kojoj ceni prodaje svoj proizvod, a da isti ti hladnjačari imaju ugovore u kojima jasno stoji cena po kojoj oni prodaju robu krajnjem kupcu", upitali su u dopisu. 
Ocenili su da je jedan od "velikih problema nejedinstvena cena maline i kupine". 
 
"Ovog puta gospodo iz ministarstva samo nemojte opet onu priču da tržište diktira cenu jer mi to znamo. Ta cena se formira ali prema krajnjem kupcu. Cenu prema poljoprivrednom proizvođaču diktiraju monopol hladnjačara u jako tesnoj vezi sa izvozničkim lobijem gde su ljudi iz Privredne komore, ministarstva i oni koji su bliski vlasti", naveli su iz Saveza poljojoprivrednih proizvođača Zapadne Srbije.
  • r

    18.07.2022 09:32
    r
    Stalno ista priča do poslednjeg poljoprivrednika, koji progresivno nestaju.
  • Motka!

    18.07.2022 08:19
    Kuka i motika!
  • Lopovska posla

    18.07.2022 06:07
    @Lala

    Bio u Arilju i Ivanjici prošle nedelje,svuda pored puta piše Otkup maline 550 dinara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija