EU Info centar: Evropska unija je najveći trgovinski partner Srbije

EU je najveći trgovinski partner Srbije, a podaci Republičkog zavoda za statistiku pokazuju da je tokom 2021. godine razmena dostigla rekordnih 30,28 milijardi evra, prenosi EU Info centar.
EU Info centar: Evropska unija je najveći trgovinski partner Srbije
Foto: Pixabay (ilustracija)

Trgovina sa članicama Evropske unije je u konstantnom porastu.

Vrednost srpskog izvoza u EU skoro se učetvorostručila sa 3,2 milijarde evra u 2009, na više od 11 milijardi evra u 2021. godini.

Nemačka, Italija, Mađarska i Rumunija su na vrhu liste najvažnijih trgovinskih partnera Srbije. 
 
Prošle godine je skoro 13 odsto ukupnog srpskog izvoza išlo u Nemačku i još 8,5 procenata u Italiju, podseća EU Info centar.
  • Лиманац

    31.07.2022 16:54
    Мене не занимају лажи ја верујем Путину. Када Русија победи биће опет велика Европа али под Руском чизмом. Слобода нема цену!
  • eh, da je

    30.07.2022 22:58
    u EU imalo pameti
    trebali bi da Srbiji zveknu sankcije dok god je proruski nastrojena i da uvedu vize za sve gradjane Srbije, e ali pameti nema pa nema

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.