Iz budžetske rezerve 2,4 milijarde dinara za RFZO

Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje (RFZO) biće prebačeno 2,4 milijarde dinara iz budžetske rezerve, objavljeno je u Službenom glasniku, a prenela danas Nova ekonomija.
Iz budžetske rezerve 2,4 milijarde dinara za RFZO
Foto: Pixabay
Sredstva od 2,4 milijarde su Zakonom u budžetu prvobitno bila namenjena Ministarstvu finansija Srbije za programsku aktivnost "Administrativna podrška upravljanju finansijskim i fiskalnim sistemom" odnosno za subvencije privatnim finansijskim institucijama, navodi Nova ekonomija.
Ta sredstva se sada prvo prenose u tekuću budžetsku rezervu, a potom raspoređuju Ministarstvu finansija, na ime transfera Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje.

Namena nije poznata.

  • Gordana

    09.11.2022 10:47
    Kasni uplata
    Prebacili na racun finasija rfzo a rfzo bolovanje koje je na njihovom tereti zbog neprodizetka igovora jos za septembar nije isplaceno, pa gde idu te pare o za sta ako osogiranicima ne isplacuju, ja cekam za septekbar uplatu a vec treba za oktobar da bude. Ne mozes nikog da kontaktiras posto se lopta prebacuje sa jednih na drigem efzo je uzas
  • neb

    28.10.2022 11:24
    neka prvo kažu koliki je dug države prema rfzo-u, pre nego što ovako pompezno, ničim izazvano, javno objavljuju koliko su prebacili iz rezerve fondu umesto u privatne džepove čaletovog brata i povezanih lica

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija