Poreska upozorava: Od 24. januara morate prijaviti radni i skladišni prostor

Poreski obveznici od 24. januara imaju obavezu da prijave poslovni prostor i prostorije u kojima skladište i smeštaju robu, kao i onaj u kome obavljaju delatnost.
Poreska upozorava: Od 24. januara morate prijaviti radni i skladišni prostor
Foto: Pixabay
Poreska uprava Srbije navodi da se prijavljivanje vrši isključivo preko portala Poreske uprave.
Koristi se obrazac EP IPP koji se podnosi posebno za svaki prostor i prostoriju koji se nalaze van prijavljenog sedišta pravnog lica ili preduzetnika pre početka njihovog korišćenja.
Navodi se da se prijave odnose i na otvorene i na zatvorene prostore i prostorije gde se skladište ili smeštaju dobra.
 
Obveznik koji svoj poslovni prostor iznajmljuje drugome dužan je da prostor prijavi za obavljanje delatnosti iznajmljivanja, a zakupac da iznajmljeno prijavi za obavljanje delatnosti.
 
Organi i organizacije države, kao i teritorijalne autonomije ili lokalne samouprave, te javna preduzeća, odnosno direktni i indirektni budžetski korisnici, kao i finansijske institucije ne podnose prijavu.
 
Neprijavljivanje predstavlja krivično delo nedozvoljenog skladištenja robe, upozorila je Poreska uprava.

Teme

porez
  • Deda Lala

    13.01.2023 09:00
    Zaboravljena
    A nekad se placala tzv. "vazdusarina", zasto je taj namet ukinut? Sad bar ima opravdan razlog da se naplacuje vazduh, jer svi mogu da ga vide, bar bi znali sta placaju! Naravno, bili bi izuzeti korisnici budzeta i clanovi SNS-a, oni ne treba da placaju, vec da se njima placa.
  • Garisa

    13.01.2023 08:56
    Ima jos
    Ovim haracem nije obuhvacen npr. pogled na djubriste iz poslovnog prostora, pa pogled na neki Galensov kvart, pa pogled na posecena stabla...
  • Aca

    12.01.2023 13:43
    Sedi i plači
    Sve, ali bukvalno sve se lomi na malim preduzetnicima, i manjim firmam, eksperimenti, haraci, nameti, jos danak u krvi pa da mozda ovaj uspavani narod digne bunu na dahije.
    "Tu knezovi nisu radi kavzi, već je rada sirotinja raja, koja globa davati više ne može" ..
    Uzeti, oteti prodati zahtevati nalagati..sve to zvuci kao samo jedan vid vladavinr.. malo je reci da sve placamo a bukvalno nista ne dobijama, na mapi nas nema, ali moze i gore.. samo cuti radni svete, jednom ce i kod vas preliti..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija