Geolog: Najave o nalazištu zlata imaju za cilj brži dolazak do profita, ali ne za građane Srbije

Geolog Branislav Božović izjavio je danas da najave Ministarstva rudarstva i energetike o nalazištu zlata u Žagubici imaju za cilj brži dolazak do profita, ali ne za građane Srbije.
Geolog: Najave o nalazištu zlata imaju za cilj brži dolazak do profita, ali ne za građane Srbije
Foto: Pixabay
"Ministarstvo bi moralo da izađe sa više informacija kako bi se ispostavilo da je to isplativo, a ne samo da bude vest koja će da frapira javnost... Narod očekuje boljitak i bogatstvo u nekom bržem vremenu, a to je nemoguće", kazao je  Božović za list Nova i dodao da je potrebno mnogo vremena za utvrđivanje koliki bi bio profit Srbije.
Eksploatacija zlata se radi dugi niz godina, a nakon toga neophodno je razviti održivo rudarstvo, kazao je Božović.
Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović potvrdila je juče da je na lokalitetu Čoka Rakita u Žagubici pronađeno bogato ležište zlata.

Teme

zlato
  • Steva

    22.01.2023 18:09
    oj srrbijo med šljivama
    Mislim da je svakom mislećem građaninu srbije jasno da je ovima prioritet da se što duže održe na vlasti,a što se eksploatacije rudnih bogatstava tiče,može ovako,može i onako,t.j. kako se dogovorimo.
  • Vule

    22.01.2023 10:14
    Rudarstvo obicno tako funkcionise.
  • Plaćač poreza

    21.01.2023 20:01
    Mudrom politikom radikala i SPS naše zlato na Čukaru peki vredno 100 milijardi € prodala je Kanadska firma na američkoj berzi Kinezima. Ni porez Srbiji nisu platili. Oni rasprodaju zemlju, narod ih u tome podržava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Šta stoji iza "turbo uzleta" Pro Tenta?

Iako je Pro Tent na kraju 2022. godine imao više od 8.600 radnika, najveći broj njih samo je formalno zaposlen u ovom preduzeću, a suštinski radi u Elektroprivredi Srbije.

Srbija nasuprot svetskog trenda

Nema države koja se ne hvališe najboljim kompanijama, stoga se i prave liste najvećih, bilo prema ukupnom poslovnom prihodu, bilo prema profitabilnosti.

Koja država EU je najzaduženija?

Javni dug zemalja Evrozone je na kraju četvrtog tromesečja 2023. godine pao sa 89,9 odsto u prethodnom kvartalu na 88,6 odsto, objavio je Evrostat.