FOTO: Direktor kompanije "AbelaPharm" dobitnik nagrade Kapetan Miša Anastasijević

Direktor kompanije "AbelaPharm" Davor J. Korčok dobitnik je nagrade Kapetan Miša Anastasijević, koja se tradicionalno dodeljuje najuspešnijim pojedincima, preduzetnicima i institucijama.
FOTO: Direktor kompanije "AbelaPharm" dobitnik nagrade Kapetan Miša Anastasijević
Foto: Nemanja Budimčić
Ovo priznanje se dodeljuje već više od dve decenije, a svečanost je održana u zgradi Rektorata Beogradskog univerziteta.
 
Nagrada se dodeljuje najuspešnijim pojedincima, preduzetnicim i institucijama koje su doprinele afirmaciji privrednog i društvenog stvaralaštva.
Žiri su ove godine činili profesori univerziteta Radovan Pejanović, Branko Kovačević i Milica Kostić Stanković, kao i reditelj Veselin Grozdanić i novinar Vlado Markanović.
 
Davor J. Korčok, koji je na čelu "AbelaPharme" više od deceniju, kaže da je zadovoljan činjenicom da je kompanija prepoznata za kontinuirani rad na povezivanju privrede i nauke.
"Uveren sam da su upravo naučno-istraživački projekti, saradnja sa najeminentnijim stručnjacima iz oblasti medicine i farmacije, ali i činjenica da smo naučno nastavna baza za studente farmaceutskih i tehnoloških fakulteta, uticali da se moje ime nađe među dobitnicima ove prestižne nagrade", naglasio je on.
  
 
On dodaje da je naučno-nastavna baza "Probiotic Excellence Center AbelaPharm" značajna za studente da bi stekli znanja i veštine u farmaceutskoj proizvodnji koja ispunjava zahteve Evropske agencije za lekove.
 
"Budući da sam i sam Docent na Farmaceutskom fakultetu vrlo dobro znam koliko je značajno studentima svih nivoa studija i izuzetno sam ponosan na kolege jer kontinuirano rade na unapređenju svojih znanja i veština. Tako ova baza čini tim među kojima su i specijalisti farmaceutske tehnologije, specijalisti industrijske farmacije, specijalisti mikrobiologije, magistri i doktori nauka. Pored toga što smo opremljeni savremenom opremom, kako za proizvodnju, tako i za istraživanje, razvoj i kontrolu kvaliteta probiotika, ne bismo uspeli da postanemo naučno-nastavna baza da nemamo stručan kadar".
Korčok je i nedavno ponovo izabran za predsednika Naučno-tehničkog komiteta za farmaciju, a tokom prethodnog mandata je potpisao nekoliko međunarodnih sporazuma sa farmaceutskim udruženjima.
 
Na ovaj način, kaže, postavljena je dobra osnova za sprovođenje regionalne saradnje "koja će se bazirati na unapređenju farmaceutske struke i unapređenju sistema kvaliteta farmaceutske delatnosti"
  • Odlicno

    06.04.2023 07:13
    Njihov probiotik Enterobiotik mi je odlican. Takodje propomucil sprej za grlo za decu, a ima i za odrasle

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Povećane devizne rezerve Srbije

Bruto devizne rezerve zemlje su na kraju aprila iznosile 25,1 milijardu evra, što je najviši nivo krajem meseca od 2000. godine, od kada se prate podaci na taj način.