Brnabić: Zakon o upravljanju privrednim društvima jedna od ključnih preporuka MMF-a

Predlog Zakona o upravljanju privrednim društvima, za koji opozicija smatra da omogućava privatizaciju javnih preduzeća i nacionalnih parkova, jedna je od tri ključne preporuke MMF-a.
To je danas za Pink rekla premijerka Ana Brnabić, koja je dodala da je to predviđeno i Strategijom državnog vlasništva i upravljanjem privrednim subjektima koja je usvojena 2021. godine.
"Da su čitali, znali bi. To je jedna od tri ključne preporuke MMF-a koja je utvrđena polaznim osnovama koje je vlada usvojila krajem 2020. godine. Toliko o tome koliko smo mi iznenadili nekoga time. To je bilo na javnoj raspravi mesec dana, početkom ove godine", kazala je Brnabić.
Zakonom o javnoj svojini koji je trenutno na snazi, kako je dodala, utvrđeno je da se prirodna bogatstva i dobra u opštoj upotrebi ne mogu otuđiti, već da mogu biti isključivo i samo u javnoj svojini. S druge strane, Brnabić navodi da je Zakonom o privatizaciji već propisano da se imovina u preduzećima i drugim pravnim licima, uključujući i javna preduzeća, može privatizovati.
 
"Da smo želeli da prodamo, mi smo mogli već da prodamo", rekla je Brnabić.
 
Komentarišući ocenu opozicije da će novim predlogom zakona biti privatizovana javna preduzeća, Brnabić kaže da "nikom normalnom tako nešto ne može da padne na pamet".
 
"Može da padne na pamet samo onome ko bi tako nešto uradio da je na vlasti, a takve stvari su radili kada su bili na vlasti", rekla je ona.
  • Slobodan građanin

    07.06.2023 14:40
    Lopovluk
    Ovo je još jedan vid pljačke Srbije u režiji Vučić-Brnabić-Mali.
  • NAIVAC

    07.06.2023 00:46
    bljak
    bljak‚
    bljak

    bljak

    bljak

    bljak
    bljak
    bljak
  • Predrag

    06.06.2023 21:16
    Dopuna vesti
    Odmah po objavljivanju odluke Vlade o usvajanju predloga zakona,napisao sam da je to zahtev MMFa jer je to već ranije objavljeno.Dakle,nije tajna samo niko nije reagovao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.