Međugodišnja inflacija u Srbiji u junu 13,7 odsto

Međugodišnja inflacija u Srbiji u junu ove godine iznosila je 13,7 odsto, a mesečna 0,7 odsto, objavio je danas Republički zavod za statistiku.
Međugodišnja inflacija u Srbiji u junu 13,7 odsto
Foto: Pixabay
Cene proizvoda i usluga lične potrošnje kojima se meri inflacija u junu su, u poređenju sa decembrom 2022. godine, u proseku povećane za šest odsto.
Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga klasifikovanih prema nameni potrošnje, u junu, u odnosu na prethodni mesec, rast cena je zabeležen u grupama rekreacija i kultura (2,5 odsto), hrana i bezalkoholna pića (1,3 odsto), odeća i obuća (jedan odsto), restorani i hoteli (0,8 odsto).
Poskupele su i usluge u zdravstvu i oprema za stan i tekuće održavanje (za po 0,7 odsto), alkoholna pića i duvan (0,4 odsto) i transport (0,2 odsto).
 
Pad cena je zabeležen u grupama stanovanje, voda, električna energija, gas i ostala goriva (0,3 odsto) i komunikacije (0,1 odsto).
  • 313z

    13.07.2023 06:55
    Tigar u zlatnom dobu
    samo mu poispadali zubi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.