Srbija ipak neće plaćati Bugarskoj za ruski gas: Ukida se taj namet

Vlada Bugarske obustaviće takse na tranzit ruskog gasa koji prolazi kroz tu zemlju ka Srbiji i Mađarskoj, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu rudarstva i energetike.
Srbija ipak neće plaćati Bugarskoj za ruski gas: Ukida se taj namet
Foto: Pixabay
U pitanju su takse koje su na snazi od polovine oktobra, a Srbija i Mađarska koje dobijaju gas tranzitnim gasovodom iz Bugarske su osudile njihovo uvođenje, strahujući da će dodatne troškove platiti potrošači.
Srbija i Mađarska su se zbog taksi Bugarske zvanično obratile Evropskoj komisiji.
 
Mađarska je članica EU i smatra da je uvođenje ovih taksi bilo protivno ovim evropskim pravilima, rekla je ranije ministarka energetike Dubravka Đedović Handanović i istakla da imamo neke primere gde su takve odluke u prošlosti obustavljene.
 
"Srbija je uputila zvanično obraćanje Energetskoj zajednici u čijem radu učestvuje i Evropska komisija. Želimo da budemo sigurni da nema kršenja evropskih regulativa. Pokušaćemo da u razgovoru sa bugarskom stranom prevaziđemo ovaj izazov koji bi zasigurno imao negativne finansijske posledice na Srbiju i Mađarsku", rekla je ranije Đedović Handović.
  • mimi

    13.12.2023 08:07
    Jel to ustupak av !?
  • Agamemnon

    12.12.2023 19:15
    Kud
    Sad pre izbora ! Divna vest
  • zztop

    12.12.2023 11:41
    Iz gore napisanog da se zaključiti da nije jasno jel ukinuta naknada za transport gasa koju je uvela bugarska, samo puste želje i nada ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.