Cvetković američkim kongresmenima: Srbija je globalni lider u privlačenju stranih investicija

Ministar privrede Slobodan Cvetković predstavio je u Vašingtonu potencijale Srbije američkim kongresmenima i naglasio da Srbija ima jedan od najpodsticajnijih ambijenata za investicije u Evropi.
Cvetković američkim kongresmenima: Srbija je globalni lider u privlačenju stranih investicija
Foto: 021.rs
"Srbija je i dalje jedan od globalnih lidera u privlačenju investicija, što se najbolje vidi po brojkama koje pokazuju da je naša zemlja od 2012. do kraja 2022. godine privukla više od 32 milijarde evra stranih direktnih ulaganja. Privreda naše zemlje je geografski dobro pozicionirana i dosta se ulaže u infrastrukturu", rekao je Cvetković u razgovoru sa kongresmenima Robertom Aderholtom Džonom Mulinarom i Trejsi Manom, prenelo je Ministarstvo.
On je istakao da Srbija ima privlačan i stabilan poslovni ambijent, političku i energetsku stabilnost, kao i kvalitetnu radnu snagu, dobro obrazovanu, posebno inženjere i IT stručnjake.
Cvetković je pozvao američke kongresmene da posete Srbiju i povedu privrednike iz svojih država koji imaju nameru da investiraju kako bi u budućnosti još snažnije radili na jačanju ekonomskih veza dve zemlje.
 
Kongresmeni su rekli da će podržavati sve koji iskreno rade na uspostavljanju stabilnosti u regionu, izražavajući veliko zadovoljstvo zbog dinamičnog napretka Srbije na ekonomskom planu, što, kako su naveli, predstavlja pravi primer za ceo region. 
  • Pićuka

    03.02.2024 20:47
    Na stranu ovi naši svemirski uspesi, prvi put čujem za ovog čoveka.
  • milicica

    02.02.2024 14:20
    izvini
    Ja pomislila da je to Sajam pod tvojim strucnim rukama
  • Alija Espresni

    02.02.2024 01:14
    Alibaba.com za jedan dan zaradi više nego što ovih 40-razbojnika.rs uzmu na mito za godinu dana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.