Borisu Isakoviću na svečanosti u JDP-u uručen "Dobričin prsten"

Borisu Isakoviću je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu uručen "Dobričin prsten", nagrada Udruženja dramskih umetnika Srbije za životno delo u 2022. godini.
Borisu Isakoviću na svečanosti u JDP-u uručen "Dobričin prsten"
Foto: FoNet
Isakoviću je nagradu uručio prethodni dobitnik Petar Božović, koji je rekao da kad god je gledao Isakovića u bilo kakvoj ulozi, uvek je imao osećanje da je ta uloga pisana samo za njega.
Nakon što je primio nagradu, Isaković je istakao da je jedino istinski bitno da u ovom haotičnom, zbunjujućem vremenu, kada čitav svet prolazi kroz krizu etičnosti, svi zajedno smognu snage, nađu dovoljno mira i predanosti da taj prostor kreativnosti, plemenitosti i duha održe čistim i svetlim.
"Mnogi pre nas su tako brinuli o pozorištu, to moramo i mi sada, tako treba da čine i oni koji dolaze. Oni ne da dolaze nego su već tu - šest generacija studenata akademije u Novom Sadu", rekao je Isaković a na bini su mu se pridružili njegovi studenti pozdravljeni aplauzom i povicima "bravo" iz publike.
 
Za nagradu je bilo nominovano devet glumica i glumaca, a žiri je većinom glasova 16. decembra 2022. godine doneo odluku da Isaković dobije "Dobričin prsten".  
  • Zasluženo

    04.12.2023 12:48
    Sve čestitke, g-dinu Isakoviću.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost