Film "Lost Country" Vladimira Perišića nominovan za nagradu Limijer

Film "Lost Country" Vladimira Perišića nominovan za nagradu Limijer internacionalne kritike u kategoriji "Najbolja internacionalna koprodukcija".
Perišićev film, koji se trenutno prikazuje u bioskopima u Srbiji, nominovan je za nagradu koju dodeljuje francuska Académie des Lumières, sačinjena od 110 internacionalnih kritičara iz tridesetak zemalja koji nagrađuju nabolje francuske filmove i koprodukcije tekuće godine.
Reč je o jednoj od najprestižnijih nagrada francuske filmske industrije, francuskom ekvivalentu američkim nagradama Zlatni globus koje dodeljuje Udruženje stranih novinara u Holivudu.
Film “Lost Country” imao je svoju svetsku premijeru na Kanskom filmskom festivalu, u selekciji Nedelja kritike gde je glavni glumac Jovan Ginić osvojio nagradu "Otkrovenje" za najboljeg mladog glumca.
 
Na ovogodišnjem Sarajevo film festivalu Ginić je osvojio nagradu "Srce Sarajeva" za najboljeg glumca.
 
"Lost Country" prikazuje Srbiju 1996. godine, tokom studentskih demonstracija protiv Miloševićevog režima. Radnja prati priču mladog Stefana koji prolazi kroz sopstvenu revoluciju, suočen sa činjenicom da je njegova majka portparolka i saučesnica korumpirane vlasti, protiv koje ustaju njegovi prijatelji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.