Geolozi otkrili novi sloj Zemljine kore

Ruski i nemački fizičari i geolozi otkrili su dosad nepoznati sloj Zemljine kore u kojem se nalazi ogromna količina tečnog kiseonika.
Prema preliminarnim proračunima, u tom sloju zemljine kore se nalazi oko 10 puta više kiseonika nego u Zemljinoj atmosferi.
 
Elena Bikova, naučnica sa Univerziteta u Bajrojtu, Nemačkoj, rekla je da je to otkriće veoma iznenađujuće, s obzirom na to da još uvek niko ne zna šta se događa sa "ogromnim rekama kiseonika u unutrašnjosti Zemlje".
 
Jedan od autora ovog istraživanja, Maksim Bikov, kaže da prisustvo kiseonika u Zemljinoj kori govori o tome da se u unutrašnjosti naše planete odvijaju hemijski procesi o kojima se još uvek ništa ne zna, a koji mogu drastično da utiču na klimu i trenutno stanje atmosfere.
 
Autor: 021.rs

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).