Otkrivena najveća planeta koja kruži oko dva sunca

Američki astronomi su saopštili da su otkrili najveću planetu izvan Sunčevog sistema koja "kruži oko dva sunca".
Novootkrivena planeta veličine je Jupitera, a od naše planete je udaljena 3.700 svetlosnih godina. 
 
Planetu je otkrio tim naučnika koji su koristili teleskop Kepler, koji traga za planetama izvan našeg Sunčevog sistema.
 
Planeta se nalazi u zoni pogodnoj za život, odnosno tamo gde voda, ključna za postojanje života kakvog mi poznajemo, može biti tečna. Naučnici su, međutim, ocenili da nije verovatno da može da podržava život jer je toliko velika, pošto velika planeta obično znači veliku masu i snažnu gravitaciju. 
  • Predpostavke

    17.06.2016 13:03
    naučnika
    Predpostavke naučnika uglavnom su se ispostavljale kao netačne kad su u pitanju pojedine planete i funkcionisanje univerzuma.
    Ali čak da je i podobna za život (meni ne treba naučnik da mi kaže da u univerzumu postoje planete pogodne za život, svi znamo da im mora biti) nego kako, odnosno kojom tehnologijpom mi da dođemo do istih u daljoj budućnosti.
    Za sad je putovanje brže od svetlosti nemoguće, a sve planete koje su otkrili su daleko, kao i što u ovoj temi piše 3.700 svetlosnih godina.
    Iskreno mislim da sredstva treba fokusirati na to kako ovu našu planetu sačuvati i obezbediti život na istoj u budućnosti, a ne na posmatranje planeta-galaksija koje nikad nećemo moći da posetimo-čemu to.
    Vi sad imate svemirsku letelicu koja je poslata sa zemlje krajem sedamdesetih godina sa zemlje da pošalje simboličnu poruku sa zemlje ostalom univerzumu, ona je skoro posle otprilike 42 godine tek napustila naš solarni sistem i otišla u ništavilo (crnilo(praznina) između našeg i ostalih solarnih sistema u okviru naše galaksije Mlečni put).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).