Novi emotikoni u utorak, Apple insistirao da se izbaci simbol puške

Naredni update emotikona koji će biti objavljen u utorak razlikovaće se od prvobitne zamišljene verzije, nakon što je kompanija Apple zahtevala da se ne objavljuju emotikoni sa simbolom puške i petoboja.

Niko nije obrazložio zbog čega je Apple zahtevao tu izmenu, ali se pretpostavlja da se to odnosi na kontrolu naoružanja.

Unicode konzorcijum koja je odgovorna za razvoj novih emotikona dobila je zahtev od Applea, a koji je podržao i Microsoft, o zabrani objavljivanja emotikona koji se odnosi na pušku i borbu.

Unicode konzorcijum će u utorak objaviti 72 nova emotikona, među kojima je trebalo da budu puška i simbol petoboja, što je verovatno trebalo da bude povezano s nadolazećim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Unicode je potvrdio da puška i moderni petoboj neće biti deo nove 9.0 verzije emotikona, ali bez obrazloženja.

Iako je Unicode nezavisna organizacija, njene članice poput Applea, Microsofta ili Googlea, koje implementiraju emotikone na svoje platforme, imaju pravo glasa kada treba odobriti njihovu upotrebu.

Nova verzija emotikona sadržavaće simbole slanine, avokada, selfi simbole i zvanično će biti objavljena 21. juna. Međutim, biće potrebno neko vreme dok ih Apple, Google, Microsoft i drugi ne integrišu u svoje operativne sisteme.

  • Krljo

    19.06.2016 16:41
    Hoće ukloniti emotikon slanine, ako se muslimani budu žalili?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).