Aplikacije preko kojih možete pratiti putovanje Deda Mraza

Brojne kompanije su u praznične dane pokrenule niz aplikacija i zanimljivih sadržaja kojim privlače decu kako bi povećali svoj profit, ali i svoje tehnologije učinile zanimljivim mlađoj populaciji.
Google je, kao i prethodnih 12 godina, pokrenuo aplikaciju "Santa Tracker" koja uz zanimljive sadržaje "prati" put Deda Mraza sa Severnog pola po našoj planeti. 
 
"Naši prijatelji vilenjaci pozivaju vas da istražite Deda Mrazovo selo dok se on sprema za svoj put 24. decembra. Pronaći ćete niz zanimljivih aktivnosti koje je pripremio naš tim inženjera uz pomoć Google Mapsa, a sve uz pomoć vilenjaka", stoji u saopštenju Googlea.
 
Aplikacija je dostupna od 1. decembra, a brojač odbrojava dane do polaska Deda Mraza. Svaki dan se otvori neka nova igrica koja poboljšava dečije znanje iz geografije, jezika, ali i nudi informacije o dobrotvornim organizacijama. Aplikaciju mogu koristiti i odrasli, pa je dobra za učitelje koji mogu da naprave plan lekcija u okviru kojih će naučiti svoje učenike o prazničnoj tradiciji širom sveta. 
 
I aplikacija firme Norad (North American Aerospace Defense Command) svake godine bude aktivnija u decembru. Celu godinu odbrojava dane do Božića. 
 
"Od 1955. godine Norad koristi svoje satelite, moćni radar, lovce i specijalne praznične kamere kojima prati Deda Mraza na njegovom putu oko sveta. Naime, 24. decembra 1955. godine jedan dečak je slučajno okrenuo pogrešan broj telefona i dobio naš centar jer je bio zabrinut za Deda Mraza. Od tada se naš tim brine za sigurno putovanje Deda Mraza svetom i izveštava o tome milione dece", stoji u saopštenju Norada.
 
U okviru njihove aplikacije možete igrati igrice, kupovati praznične poklone, čitati knjige, gledati filmove, slušati muziku i učiti o Severnom polu. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija