Kreatori "Fortnite-a" optuženi za plagiranje

Kreatori "Fortnite-a", jedne od najpopularnijih video-igara na svetu, optuženi su za kopiranje rivalske igre "PlayerUnknown's Battlegrounds" (PUBG) koju je u martu prošle godine kreirao "Brendan Greene".
Studio koji stoji iza igre PUBG zatražio je od južnokorejskog pravosuđa da utvrdi da li su predstavnici američke kompanije Epic Games, koja se bavi razvojem softvera i video-igara, prekopirali njihovu intelektualnu svojinu.
 
Predstavnici Epic Gamesa još nisu komentarisali tužbu PUBG-a. 
 
Igra PUBG je objavljena pre "Fortnite-a". Ova igra inspirisana je japanskim trilerom "Battle Royale" u kojem je grupa studenata prisiljena na borbu do smrti prema odluci državne vlade. 
 
Stotinu igrača PUBG-a sleće padobranima na ostrvo, traže oružje i ubijaju jedni druge dok jedan igrač ne preživi bitku. "Fortnite" ima istu radnju, ali je igra objavljena u julu 2017. godine. Kreatori "Fortnite-a" dodali su i nekoliko novih specifikacija kao što su bolja odbrana uz gradnju drvenih i metalnih konstrukcija.
 
Obe igre privukle su milione igrača svojim online bitkama. Fortnite je u februaru ove godine postigao svetski rekord kada je 3,4 miliona ljudi igralo igru u isto vreme. Raniji rekord držala je igra PUBG sa 3,3 miliona igrača u isto vreme.
  • Ja

    31.05.2018 06:44
    Odgovor
    Ja igram, imam 32 godine. Imam porodicu, imam posao, čitam, imam hobije, ali s vremena na vreme igram video-igre jer su dobar ventil i zabava.
  • Ko, koga, kako?!

    31.05.2018 00:59
    ?!
    Ko koga kako kopira?! Nikad čuo...
    Ovo mora da je neka teška glupost (i jedno i drugo, da me ne razumete pogrešno)...
    Kontam da ništa originalo u video igrama nije bilo od princa od persije. Sve se vrti u krug samo se pojačavuj mašine i grafika u igrama a priče ostaju manje više iste!
    Tetris je originalna igra bila....
    Ovo....
    No comment...


    PS-zna neko nekog ko igra bilo šta od ovoga a da nema 10 godina ili slično?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija