Google na Play Storeu zabranio aplikacije za rudarenje kriptovaluta

Google je unapredio svoju razvojnu politiku Play Storea kako bi zabranio pojedine kategorije aplikacija, uključujući i aplikacije za rudarenje kriptovaluta.
Kada je reč o aplikacijama za popularno rudarenje kriptovaluta, Google kaže kako su sada zabranjene, ali upravljanje kriptovalutama na daljinu i dalje je dozvoljeno.
 
Apple je nedavno takođe zabranio sve aplikacije za rudarenje kriptovaluta navodeći kako su jedine aplikacije za rukovanje kriptovalutom one koje se nalaze izvan pametnih uređaja.
 
Google je pre nekoliko meseci prvo zabranio reklamiranje kriptovaluta, potom je blokirao Chrome ekstenzije za rudarenje, a sad u potpunosti uklanja aplikacije za rudarenje.
 
Inače, Google je omogućavao ekstenzije za rudarenje kriptovaluta ukoliko bi developeri obezbedili jasan proces logovanja i ukoliko bi ekstenzije služile isključivo za rudarenje. Nažalost, developeri su reklamirali svoje ekstenzije s drugačijom namenom.
 
Prema mišljenju mnogih tech stručnjaka, zabrana aplikacija za rudarenje kriptovaluta jasan je korak u procesu zaštite korisnika Googlea od hakera i napadača.
 
Pored ovih aplikacija, Google je na Play Storeu zabranio i aplikacije s reklamama, aplikacije koje su prilagođene za decu, ali sadrže teme za odrasle, aplikacije kroz koje ljudi ili organizacije skrivaju svoju primarnu namenu, kao i aplikacije koje primoravaju korisnike da kliknu na neki oglas ili daju lične podatke pre korišćenja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija