Tviter briše poruke koje pozivaju na uništavanje antena 5G mreže

Društvena mreža Tviter će skloniti poruke koje podstiču na štetne aktivnosti, posebno pozive za uništavanje antena 5G posle teorija zavere koje govore da je ta nova tehnologija povezana sa širenjem novog virusa korona.
Tviter briše poruke koje pozivaju na uništavanje antena 5G mreže
Foto: Pixabay
"Proširili smo uputsva na neproverene navode koji podstiču ljude na štetne aktivnosti koje mogu da dovedu do uništavanja ili oštećenja infrastrukture 5G, ili izazovu opštu paniku, socijalne pokrete ili nerede velikih razmera", napisao je tim zadužen za bezbednost te društvene mreže.
 
Kao primer Tviter navodi sledeću poruku: "5G izaziva koronavirus... idite i uništite prenosne antene u vašoj okolini".
 
Posle širenja ovakvih poruka preko društvenih mreža ili poruka kao što su Vocap (WhatsApp), više antena je napadnuto u nekoliko evropskih zemalja. Britanska vlada je čak sredinom aprila osudila "glupu teoriju zavere".
 
Među porukama koje će se brisati sa Tvitera su i poruke koje izazivaju paniku, kao na primer: "Nacionalna garda je upravo objavila da neće biti isporuka hrane dva meseca, trčite što pre u radnje i kupite sve".
 
Društvene mreže sada imaju sve više inicijativa u pokušaju da ograniče širenje lažnih informacija o pandemiji COVID-19.
 
Tviter je u sredu naveo da je povukao 2.230 poruka koje su sadržale lažne i potencijalno opasne informacije od kada su uvedeni stroži kriterijumi 18. marta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).