Džef Bezos 20. jula leti u svemir

Osnivač Amazona, Džef Bezos, leteće u svemir sledećeg meseca sa svojim bratom, u prvom svemirskom letu svoje raketne kompanije "Blue Origin", saopštio je ovaj milijarder.
"Još kada sam bio petogodišnjak sanjao sam o putovanju u svemir i 20. jula ću krenuti na taj put sa svojim bratom", saopštio je Bezos na Instagramu.
 
Kompanija "Blue origin" zatvorila je prošlog meseca prvi krug za prijave i primila više od 5.200 ponuda iz 136 zemalja, saopštila je firma, ali nije objavila više detalja.
 
Trenutno najveća ponuda u drugoj rundi prijava za let iznosi 2,8 miliona dolara, navodi se na sajtu kompanije.
 
Proces će trajati do 10. juna, a završna faza biće zaključena 12. juna.
 
Kompanija planira da 20. jula obavi prvi podorbitalni let svojim svemirskom brodom, što će biti prekretnica u nadmetanju da se obavi prvo privatno komercijalno svemirsko putovanje.
 
Rojters je preneo 2018. godine da Blue Origin planira da naplaćuje putnicima najmanje 200.000 dolara za ovo putovanje, na osnovu planova Bezosovog suparnika, milijardera Ričarda Brensona, vlasnika kompanije Virgin Galactic.
  • uDBa

    16.06.2021 14:30
    nadam se da se neces vratiti, zbogom i pisi nam ponekad dva-tri reda..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija