Bezosova kompanija najavila razvoj svemirske stanice

Kompanija Džefa Bezosa "Blu oridžin" obelodanila je planove za razvoj komercijalne svemirske stanice pod nazivom Orbitalni greben.
Bezosova kompanija najavila razvoj svemirske stanice
Foto: Youtube screenshot (Business Insider)
U planovima će učestvovati i američka kompanija Boing.
 
U saopštenju se navodi da je cilj da se orbitalna stanica lansira u drugoj polovini ove decenije.
 
U ovom projektu partner će biti kompanija Sijera spejs koja je deo korporacije Sijera Nevada corp, Redvajer spejs, Dženezis indženiring solušens i Državni univerzitet u Arizoni, preneo je Rojters.
 
Svemirska stanica Orbitalni greben će se koristiti kao „poslovni park mešovite namene“, a u planu je da ovaj projekat obezbedi infrastrukturu potrebnu za jačanje ekonomskih aktivnosti i otvaranje novih tržišta u svemiru, saopštili su Blu oridžin i Sijera spejs.
 
"Iskusne svemirske agencije, visokotehnološki konzorcijumi, suverene države bez svemirskih programa, mediji i turističke kompanije, preduzetnici, sponzorisani pronalazači i investitori koji razmišljaju o budućnosti - svi imaju mesto na Orbitalnom grebenu", navodi se u saopštenju kompanija.
  • klimatske izbeglice

    28.10.2021 07:21
    Bogataši vide da je čovečanstvo kao kolektiv potpuno idiotsko kada su u pitanju klimatske promene i zagađenje i da treba što pre praviti savremenu verziju "nojeve arke".
  • Toza

    26.10.2021 10:23
    bahato
    Svaka luda ima svoje veselje! Nauka je samo maska za istrazivanje i osvajanje svemirskog bogatsva. Ovakva delovanja ugrozavaju nasu planetu, jer se izlazemo prevelikom riziku da na nju donesemo nepozeljne goste. Koji ce nam unistiti zdravlje. Idite u svemir ali se ne vracajte.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija