Rekordno veliki broj zahteva za uklanjanje sadržaja sa Tvitera

Kompanija Tviter je saopštila da su vlade širom sveta u periodu između januara i juna prošle godine zahtevale uklanjanje sadržaja sa rekordnog velikog broja korisničkih naloga.
Rekordno veliki broj zahteva za uklanjanje sadržaja sa Tvitera
Foto: Pixabay
Tviter je saopštio da je u tom periodu bilo 43.387 zakonskih zahteva za uklanjanje sadržaja sa 196.878 naloga, a što pokazuju podaci u najnovijem izveštaju o transparentnosti u koji je Rojters imao uvid.
Kompanija je potvrdila da je ovo najveći broj zahteva od kad je kompanija počela da objavljuje izveštaje o transparentnosti 2012. godine.
Devedeset pet odsto zahteva stiglo je iz pet zemalja, a najviše iz Japana, Rusije, Turske, Indije i Južne Koreje, navodi se u saopštenju i dodaje da je sajt kompanije Tviter blokiran u nekoliko zemalja, među kojima su Kina i Severna Koreja.
 
Tviter se, rame uz rame sa kompanijama poput Fejsbuka i Gugla, suočio sa kritikama u Sjedinjenim Američkim Državama i drugim zemljama zbog načina na koji se bori protiv dezinformacija i nasilne retorike na svojoj platformi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija