Sateliti Ilona Maska obezbediće internet Ukrajini

Ilon Mask je u objavi na Tviteru napisao da je njegova grupacija SpaceX aktivirala internet uslugu Starlink u Ukrajini i da njegova kompanija šalje opremu u tu zemlju.
"Usluga Starlink je sada u funkciji. Drugi terminali su na putu", objavio je u poruci na Tviteru vlasnik Tesle i svemirske agencije SpaceX-a. 
Deset sati ranije zamenik ukrajinskog premijera Mihailo Fedorov pozvao je milijardera na društvenim mrežama da pošalje Ukrajini Starlinkove stanice.
"Dok vi pokušavate da kolonizujete Mars, Rusija pokušava da zaposedne Ukrajinu! Dok vaše rakete uspešno sleću iz svemira, ruske rakete napadaju ukrajinske civile! Pozivamo vas da pošaljete Ukrajini stanice Starlink", napisao je u subotu ujutro ukrajinski zvaničnik zadužen za digitalni sektor.
 
 
Ujedno je pozvao Maska da podstakne "Ruse zdravog duha" da se usprotive svojoj vladi. 
 
SpaceX je u petak lansirao drugu pošiljku s pedesetak Starlinkovih satelita koji treba da osiguraju internet vezu s klijentima širom sveta.
  • miro

    01.03.2022 07:41
    mig
    Ako taj tvoj Mig moze na tu visinu
  • Lala

    28.02.2022 07:16
    Ako
    Mig31 će ovo očistiti za 15 minuta. A zanima me kako misle da depresiju opremu u Ukrainu? Telepatski? Rusi dominiraju vazdušnim prostorom Ukraine pa jedva čekam da vidim i najavljenu isporuku vojne pomoći NATO članica...
  • Tata Ikun

    27.02.2022 10:26
    Kreću lešinari u vidu visokog kapitala...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija