Roskosmos vraća američkog astronauta na Zemlju 30. marta

Ruska svemirska korporacija Roskosmos saopštila je da će se američki astronaut, koji se nalazi u ruskoj svemirskoj kapsuli, vratiti na Zemlju 30. marta, kao što je i planirano.
Roskosmos vraća američkog astronauta na Zemlju 30. marta
Foto: Pixabay
Takvo saopštenje dolazi nakon što su pojedini američki mediji prethodno izrazili sumnju u vezi sa povratkom američkog astronauta Marka Vandea Heja u okolnostima sankcija uvedenih Rusiji zbog situacije u Ukrajini, podseća ruska agencija Tas.
"Američki astronaut Mark Vande Hej će se 30. marta vratiti nazad u svemirskom brodu Sojuz MS-19 sa ruskim državljanima Antonom Škaplerovom i Petrom Dubrovom. Roskosmos nikada nikome nije dozvolio da sumnja u njegovu pouzdanost kao partnera", saopštila je pres služba Roskosmosa.
Ta korporacija je naglasila i da je bezbednost svemirske posade uvek bila prioritet Roskosmosa.
 
Generalni direktor Roskosmosa Dmitrij Rogozin je nešto ranije objavio na svom Telegram kanalu jedan isečak iz emisije "Foks NJuza" u kojoj se navodi da bi Rusija mogla ostaviti američkog astronauta u svemiru.
  • Tarzan

    14.03.2022 16:56
    Baš tako, nikada se neće posumnjati u Rusiju, a pre tri dana su pretili da će srušiti ISS.
  • Ja Pa Ja

    14.03.2022 13:50
    Tužno
    Jedino normalno i ljudski. A za razliku od zapadnih kretena koji plene imovinu zavode teror.... Ako je to demokratija to nasilje neka zadrže za sebe.
  • Bodidarma

    14.03.2022 12:30
    hm
    Pošaljite ga na Mars.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija