I Ruska akademija nauka izučava NLO-e

Naučnici Ruske akademije nauka istražuju viđenja takozvanih NLO-a tokom istorije čovečanstva, izjavio je generalni direktor Roskosmosa Dmitrij Rogozin.
I Ruska akademija nauka izučava NLO-e
Foto: Pixabay
"Činjenice u vezi sa viđenjima takozvanih NLO-a, koja su se mogla desiti na Zemlji kroz istoriju čovečanstva, o čemu govori NASA, istražuje i Ruska akademija nauka i druge ruske institucije. Podaci se prikupljaju i proveravaju", naveo je Rogozin u televizijskom intervjuu za kanal Rusija-24.
Prema njegovim rečima, u 99,9 odsto slučajeva, očevici zapravo nisu videli NLO-e, već atmosferske ili neke druge prirodne pojave.
"Međutim, priznajemo da je do ovakvih pojava moglo doći", naglasio je on.
 
Rogozin je dodao da su mu poznata svedočenja pilota koji su tokom svojih probnih letova sedamdesetih godina prošlog veka videli neobične pojave, a zatim ih skicirali na papiru.
 
"Piloti su viđenje NLO-a njačešće prijavljivali tokom prvog probnog leta. Razgovarao sam o tome sa ljudima iz NASA. Postoje i ljudi koji veruju da nas posmatra neko van naše planete. Voleo bih da verujem u to", dodao je šef Roskosmosa.
 
NASA je ranije objavila da formira tim istraživača koji će proučavati viđenja neidentifikovanih letećih objekata iz naučne perspektive.

Teme

NLO
  • Mile

    12.06.2022 17:01
    Nikad nije kasno proveriti o čemu se radi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija