Brod Sojuz MS-23 će vratiti ruske i američkog astronauta na Zemlju

Ruska svemirska agencija Roskosmos saopštila je danas da će 20. februara lansirati svemirski brod Sojuz MS-23.
Brod Sojuz MS-23 će vratiti ruske i američkog astronauta na Zemlju
Foto: Pixabay
Zadatak ovog broda je da dovede kući dva kosmonauta i jednog američkog astronauta sa Međunarodne svemirske stanice, nakon što je u njihovoj kapsuli prošlog meseca došlo do curenja rashladne tečnosti.
Ekspedicija Sergeja Prokopjeva, Dmitrija Petelina i Franka Rubija na MSS se nastavlja. Oni će se vratiti na Zemlju na Sojuzu MS-23, saopštio je Roskosmos, prenosi Rojters.
Curenje na letelici koje se dogodilo 14. decembra, uzrokovano je manjim probojom rashladne cevi spoljašnjeg radijatora, u trenutku kada su se astronauti pripremali za rutinski izlazak u svemir, i ona je usidrena na MSS.
 
Bilo je planirano da se tri člana posade vrati na Zemlju u martu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).