Objavljen spisak sa 100 miliona hakovanih lozinki, proverite da li je vaša među njima

Na hakerskim forumima se nedavno pojavio novi "paket" ukradenih lozinki, koji sadrži više od 70 miliona šifara u kombinaciji sa mejl adresama.
Objavljen spisak sa 100 miliona hakovanih lozinki, proverite da li je vaša među njima
Foto: Pixabay
Ovo je objavio bezbednosni stručnjak Troj Hant, koji vodi stranicu za proveru hakovanih lozinki "Have I Been Pwned". Podaci su na spisku koji je nazvan "Naz.API", a navodno su ukradeni serijom hakerskih napada na različite servise.
 
Sadrže primarno mejlove i lozinke naloga sa sajtova Facebook, eBay, Yahoo, kao i sa platformi Roblox i Coinbase.
U ovom paketu je 319 dokumenata "teških" 104 GB. U njima je 70.840.771 jedinstvenih mejl adresa sa oko 100 miliona jedinstvenih lozinki, što znači da je ovo jedno od najvećih "curenja" u poslednje vreme. Od toga je oko 65 odsto već u bazi servisa "Have I Been Pwned", što znači da je u opticaju oko 25 miliona.
 
 
Hant poručuje da su svi novi dostupni podaci ubačeni u njegov servis, gde sada svako može da proveri da li su i njegova adresa i lozinka kompromitovane u ovom slučaju.
U bazama Hantovog servisa nalazi se oko 100 miliona jedinstvenih ukradenih lozinki, koje se kroz celu bazu pojavljuju 1,3 milijarde puta.
 
Proverite klikom na tvit ispod da li je i vaša lozinka u OVOJ bazi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija