Meta odbila da sa Fejsbuka ukloni video koji sugeriše da je Bajden pedofil

Nadzorni odbor "Mete" saopštio je da video-snimak objavljen na Fejsbuku, na kojem se sugeriše da je Džozef Bajden pedofil, ne krši trenutna pravila kompanije.
Meta odbila da sa Fejsbuka ukloni video koji sugeriše da je Bajden pedofil
Foto: Beta/AP
Odbor je presudio da je "Meta" pravilno postupila kada je odlučila da ne ukloni snimak sa Fejsbuka samo na osnovu toga što je on proizveden uz pomoć veštačke inteligencije ili na osnovu toga što je na njemu prikazano da je osoba rekla nešto što zapravo nikada nije izgovorila, prenosi Gardijan.
 
Međutim, u odluci se kritikuje politika kompanije o "manipulisanom sadržaju" usled sve veće zabrinutosti oko potencijalne upotrebe tehnologije veštačke inteligencije tokom predizborne kampanje ove godine.
"Politika kompanije je nekoherentna i zbunjujuća je za korisnike. Istovremeno, nije jasno navedena šteta koju Meta želi da spreči", piše u odluci.
 
Iz nadzornog odbora su predložili da Meta treba da ažurira svoja pravila i da sadržaj za koji je korišćena tehnologija veštačke inteligencije bude posebno naznačen.
Meta, koja je pored Fejsbuka i vlasnik Instagrama i Vocapa, obavestila je odbor da planira da ažurira svoja pravila "kako bi odgovorila na evoluciju nove tehnologije veštačke inteligencije".
 
Kompanija je navela da razmatra presudu i da će javno odgovoriti u roku od 60 dana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija