Društvene mreže u EU koristi više od polovine stanovnika: Danci najviše

U Evropskoj uniji je prošle godine 59 odsto građana koristilo društvene mreže.
Društvene mreže u EU koristi više od polovine stanovnika: Danci najviše
Foto: Pixabay
Evrostat je za potrebe ove statistike analizirao podatke o broju ljudi koji kreiraju profile ili objavljuju sadržaj na društvenim mrežama kao što su Fejsbuk, Iks (Tviter), Instagram, Snepčet, Tiktok i druge platforme.
 
Najveći procenat građana koji koriste društvene mreže je zabeležen u Danskoj, 91 odsto, na Kipru 83 odsto i u Mađarskoj 81 odsto.
Nasuprot tome, za društvene mreže su najmanje zainteresovani Francuzi, 44 odsto, Nemci 49 odsto i Italijani 53 odsto. 
 
Kompanije Meta, vlasnik Fejsbuka i Instagrama, i Tiktok su u februaru najavile da će pred Evropskim opštim sudom (EGC) osporiti naknade koje treba da plate EU regulatorima sadržaja na osnovu Zakona o digitalnim uslugama (DSA).
Meta nije zadovoljna time što kompanije koje prave gubitke neće morati da plate naknade, dok Tiktok takođe osporava metodologiju na osnovu koje je izračunata suma od 3,9 miliona evra koju mora da plati, prenosi portal Verdž.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija