VIDEO: Estonija na ulicama testira autonomni električni minibus

U Estoniji je proizveden odnosno autonomni električni minibus koji se trenutno testira na ulicama te zemlje.
Autonomni električni minibus, proizveden na Univerzitetu za tehnogoliju Talin (Taltech), ove nedelje je testiran na ulicama grada Kunda gde su građani imali priliku da se provozaju u ovom modernom vozilu.
 
Minibus je do sada testiran u univerzitetskom kampusu, ali se od ove nedelje testira na ulicama estonskih gradova.
 
Ejnar Valbum, gradonačelnik Viru-Nigulaa, izjavio je da je ovo veliki projekat koji će sigurno pomoći u organizaciji javnog saobraćaja.
 
Autonomni električni minibus može da dostigne brzinu od 20 kilometara na sat, a odjednom može da preveze osam putnika i operatera.
 
Stručnjaci koji su radili na njegovoj proizvodnji rekli su da je najvažnije da testovi pokažu da je ovaj autonomni električni minibus maksimalno pouzdan.
 
  • pilot

    22.11.2019 02:48
    opušteno
    potvrđeno, ko hoće relaksirano na onaj svet da stigne ima još bolju ponudu, porudžbine se primaju preko googla, ubera, applea, nissana, tesle; relaksirajte se u okruženju senzora, lasera, radara, sonara, svaki ugođaj vam je priređen u skladu sa željenim relaksom, u skali od 0 do 5 i xxx. 000 000, 000 $ linearno. Samo uzmite u obzir vremensku prognozu pred polazak na put, da vam nešto ne omete putovanje i stići ćete.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).