Sipao otrov u smesu za pivo i usmrtio 70 ljudi

Policija u Mozambiku uhapsila je čoveka, osumnjičenog da je sipao otrovnu materiju u tradicionalno mozambičko pivo, od kojeg je umrlo više od 70 ljudi.
Policija u Mozambiku uhapsila je čoveka, osumnjičenog da je sipao otrovnu materiju u tradicionalno mozambičko pivo, od kojeg je umrlo više od 70 ljudi.

Portparol provincijske policije rekao je danas da je policija uhapsila Grasijana Antonija, pošto je napustio severoistočnu provinciju Tete. Protiv njega još nije podignuta optužnica.

Zdravstvene vlasti navele su da je skoro 200 ljudi hospitalizovano pošto je pilo otrovno pivo na jednoj sahrani u tom regionu.

Tradicionalno mozambičko pivo Pombe pravi se od brašna prosa ili kukuruza, dok vrenje traje otprilike oko dva dana.

Zdravstveni zvaničnici naveli su da veruju da je pivo zatrovano krokodilovom žuči, ali stručnjaci sumnjaju da je žuč otrovna. Otrovno pivo se još ispituje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet