Novi šef američke Tajne službe

Američki predsednik Barak Obama imenovao je Džozefa Klensija za direktora američke Tajne službe.
Američki predsednik Barak Obama imenovao je Džozefa Klensija za direktora američke Tajne službe.

On je tako ignorisao pozive za postavljenjem "čoveka spolja" za šefa Tajne službe nakon niza skandala koji su potresli tu službu. Klensi, 27-godišnji veteran, bio je zadužen za zaštitu Obame i njegovih prethodnika na toj funkciji, preneo je AFP.

Bela kuća je saopštila da Klensi, bez obzira što je čovek iznutra, ima "poštenu, jasnu procenu" onoga što je potrebno uraditi na reformi Tajne službe. Prethodna direktorka agencije Džulija Pirson podnela je ostavku nakon incidenta.

Ona je izvorno postavljena da očisti službu nakon što je otkriveno da je na destine agenata unajmljivalo prostituke tokom predsednikovog puta u Kolumbiju 2012. godine.
  • 19.02.2015 09:42
    dosije x
    ovaj kao Skiner izgleda :)
  • -

    19.02.2015 08:13
    -
    da li mogu crna ruka i udba da promene svoga sefa?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet