Dvoje dece poginulo u granatiranju Donjecka

Dvoje dece je poginulo u najnovijem granatiranju naseljenih oblasti u samoproglašenoj Donjeckoj narodnoj republici (DNR), iza koga stoje snage Kijeva, saopštilo je danas ministarstvo odbrane DNR.
Dvoje dece je poginulo u najnovijem granatiranju naseljenih oblasti u samoproglašenoj Donjeckoj narodnoj republici (DNR), iza koga stoje snage Kijeva, saopštilo je danas ministarstvo odbrane DNR.

"Desetogodišnja devojčica je poginula usled artiljerijskog granatiranja u regionu Petrovski, grada Donjecka, dok je u oblasti Gorlovka, žrtva jučerašnjeg granatiranja bio jedan 14-godišnji dečak", rekao je portparol ministarstva odbrane DNR za lokalnu agenciju, a preneo TASS.

Prema najnovijem izveštaju Kancelarije Ujedinjenih nacija za koordinaciju humanitarne pomoći (OCHA), broj poginulih u Ukrajini premašio je 6.000. "Ukupno, od početka konflikta sredinom aprila 2014. godine pa do 19. marta ove godine, registrovano je 6.072 dokumentovanih žrtava, a ranjeno je 15.345 ljudi u zoni sukoba", navedeno je u izveštaju, koji je objavljen u ponedeljak.

Članice trilateralne Kontakt grupe za rešavanje krize u Ukrajini potpisale su 12. februara paket mera za primenu ranijih sporazuma iz Minska. Prema prvoj tački tog dokumenta postavljen je uslov za hitan i sveobuhvatan prekid vatre, koji je stupio na snagu 15. februara u ponoć po kijevskom vremenu.

Od prekida vatre, napadi na istoku Ukrajine su manje učestali, ali obe strane optužuju jedna drugu za kršenja primirja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet