Tuđman: Tito zaslužan za formiranje Hrvatske

Da nije bilo Tita, Jugoslavija bi bila obnovljena kao monarhija s jakim pročetničkim elementima a Hrvati potčinjeni kao nacistički kolaboracionisti, govorio je bivši hrvatski predsednik Franjo Tuđman a prenosi zagrebački list "Globus".
Da nije bilo Tita, Jugoslavija bi bila obnovljena kao monarhija s jakim pročetničkim elementima a Hrvati potčinjeni kao nacistički kolaboracionisti, govorio je bivši hrvatski predsednik Franjo Tuđman a prenosi zagrebački list "Globus".

List prenosi sećanja na razgovore sa Franjom Tudmanom koje je osamdesetih godina vodi književni kritičar i urednik Enciklopedije Krležijane Velimir Visković.

"Da nije bilo njegove antifašističke borbe, Jugoslavija bi bila obnovljena kao monarhija s jakim pročetničkim elementima, jer bi četnici i Izbeglička vlada bili prihvaćeni kao deo Savezničke koalicije, a Hrvati bi bili potčinjeni kao nacistički kolaboracionisti", preneo je Visković u autorskom tekstu Tuđamanove reči o Titu.

Proteklih dana veliku pažnju medija je izazvala je odluka hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović o uklanjanju Titove biste iz Predsedničkih dvora na Pantovčaku.

  • Manjina 57

    29.03.2015 21:15
    Da nije bilo Tita: Dalmacija bi bila nedođija i Barba bi ostao u Americi, Srbijanci i Bosanci bi čuvali ovce "na vrh brda", a Vojvođani i Slavonci bi bili biroši kod veleposednika... Što se nas, Vojvođana tiče, krupnim koracima nas vraćaju u biroški položaj...
  • 29.03.2015 13:51
    Ovo je 100 % tacno , I zato neznam zasto Hrvati mrze Tita a glupi Srbi placu za njim ha ha
  • 29.03.2015 13:47
    Pa naravno-potpuna istina-jos da to shvate ovi ovde u Srbiji...pa ce da nam krene mozda nabolje...da nije bilo Tita Srbija bi odavno bila u Evropskoj uniji...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.