U samoubilačkim napadima 13 poginulih u Nigeriji

Najmanje 13 ljudi je ubijeno, a 30 povređeno u napadu trojice bombaša samoubica na grad Čibok na severu Nigerije.
Bombaši su se razneli oko podneva u trenutku kada je grad bio pun prodavaca i kupaca iz okolnih sela koji su došli na pijačni dan, rekao je jedan od gradskih starešina. Od 30 povređenih, 21 je u kritičnom stanju.
 
"Prvi bombaš se razneo na kontrolnom punktu gde pregledaju ljude koji dolaze u grad. Drugi je uspeo da dođe do pijace i da se tamo raznese, a građani su videli trećeg i krenuli u poteru. Kada je video da će biti uhapšen i on se razneo u blizini pijace", rekao je jedan od gradskih starešina.
 
Niko još nije preuzeo odgovoronost za ovaj napad, ali AFP navodi da eksplozije nose "zaštitni znak" Boko harama, koji često gađa "meke" civilne mete, poput pijaca, džamija i autobuskih stanica kao i kontrolne punktove koje organizuju vojska i građani.
 
Čibok je postao poznat u aprilu 2014. godine kada su islamski ekstremisti upali u internat i kidnapovali 276 devojčica, izazvavši zgražanje svetske javnosti. Pedeset sedam devojčica je uspelo da pobegne, ali 219 je još u zatočeništvu i poslednji put su viđene na snimku koji su objavili teroristi u maju iste godine.
 
Autor: Tanjug

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet